maanantaina, toukokuuta 15, 2006

Paskaperkele

Nyt vituttaa. Ipodini meni rikki. Olin jo ostohetkellä henkisesti varautunut siihen ettei kovalevysoittimien toimintavarmuus ole niitä parhaimpia, mutta nyt, perkele, kolme viikkoa kotoalähdön jälkeen, kolme kuukautta ostohetken jälkeen. Saatana. Joko itse kovalevy on paskana jolloin joudun viemään laitteen takaisin kauppaan, tai sitten käyttöjärjestelmä meni jotenkin sekaisin, jolloin joudun asentamaan sen uudestaan. Niin tai näin, menetin kaiken musiikkini. Jo ensimmäinen aamuni ilman työmatkamusiikkia oli vaikea. Tuskin maltan odottaa yksinäisiä koti-iltoja, jolloin eniten kaipaan keskittynyttä kuulokekuuntelua. Aah.

Muuten viikonloppu oli varsin miellyttävä. Olin perjantaina ystäväni kanssa Montmartrella tunnelmallisen baarin terassilla. Alkuillasta vieressämme hippipoika soitteli hanuria (heh) ja lauloi. Loppuillasta naapuriseurue tarjosi meille calvadossnapseja. Suomalaiseen ravintola- ja aloholipolitiikkaan ei ehkä sopisi tilanne, missä puolet baarin asiakkaista ovat levittäytyneet tuoppeineen ja kaljakannuineen kadulle ja sen toiselle puolelle. Tänne se sopi hienosti.

Lauantaina nautimme taas piknikistä pitkän kaavan mukaan Buttes-Chaumontin puistossa. Tarjolla oli tällä kertaa paprika-feta-artisokkapitsaa, pestorullia, patonkia, pippurimeetvurstia, pateeta, oliiveja, porkkanoita, irtokarkkeja, pastasalaattia, siideriä, punaista ja valkoista viiniä, olutta, hillosipuleita ja maustekurkkuja. Kyseinen puisto oli ehkä kaunein tähän asti. Puistoon on tehty voimakkaita korkeuseroja ja minijärven keskelle on jopa rakennettu keinotekoinen vuori. Muutenkin aktiivisiin ja asiantunteviin poliittisiin keskusteluihimme toi mukavasti lisäperspektiiviä Brysselistä käymässä ollut suomalaisen europarlamentaarikon avustaja. Reissumme venyi lopulta niin pitkäksi, että kun olisimme tahtoneet ulos, puiston portit olivat jo suljettuina. Hätä keinot keksii, ja raahattuamme ison roskiksen aidan viereen, pääsimmekin kapuamaan yli ja turvaan.

Rauhallisesta tahdista huolimatta postauksen otsikko olisi voinut olla Överit Pariisissa part 3.