keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Sopeutumisesta

Se on hämmentävää kuinka salakavalasti sopeutuminen uuteen arkeen tapahtuu. Siitä ei ole montaakaan viikkoa kun vielä joka kerta metroa käyttäessäni ja kuuluisia maamerkkejä nähdessäni olin aivan haltioissani ja tunsin eläväni mitä suurinta seikkailua. Nyt metroilu on useimmiten vittumaista odottelua ja maamerkkien kohdalla ainoa tunne on ylemmyys amerikkalaisia turisteja kohtaan (eilen Anversin asemalla Teksasilainen lehmä aiheutti ruuhkaa poseeratessaan metron portilla lippu kädessä. USA! USA!). Vaikken ehkä tunnekaan oloani täysin pariisilaiseksi, niin varsin kotoisaksi kuitenkin. Kaduilla norkoilevat pakolaiset eivät pelota yhtään, enkä ole tarvinnut karttaakaan aikoihin.

Onko se sitten sitä elämänkokemusta kun on ehtinyt sopeutua moniin eri tilanteisiin elämänsä aikana? Tämäkö on nyt sitä mistä isäni aina puhuu? En tiedä, mutta mukavalta se tuntuu.

...
Tähän jotain vastaavaa paskaa vielä muutama rivi.

1 Comments:

Blogger maaren kirjoitti...

Hoi!
Entiiä lueskeletko ikinä täällä näitä kommentteja, eli voi olla että tämäkin jää näkemättä, mutta ajattelin kuitenkin yrittää. Itte oon asunu nyt Pariisissa kuukauden ja tänään oli päivä kun kaikki täällä vitutti. Se, kuinka mikään ei suju, kuinka aikataulut on aina mitä on, ja erityisesti tämän vitun ranskan länkyttäminen.
Oli ihan mun päivän (illan) pelastus lukkee sun huomioita ja kokemuksia, hekottelin ääneen täällä pikku yksiössäni.Niin kovaa että naapuritkin varmasti kuulivat että kivaa on.
Kiitos siis, ja terkkuja Pariisista!

9:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Takaisin