perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Parempi kuin...

Joskus varhaisessa lapsuudessani minun piti mennä jalkapallokerhoon. Äiti oli antanut rahan mukaan, ja minun piti mennä sanomaan kerhonvetäjälle että haluan mukaan. En ikinä uskaltautunut kentän reunaa pidemmälle. Siitä lähtien olen vihannut joukkuelajeja.

Eilen se sitten kostautui. Puhelimessa yhteyshenkilöni oli kertonut että torstaisin sitten käydään pelailemassa jalkapalloa. Kuvittelin silloin mielessäni keski-ikäiset myyntipäälliköt kravatit löysällä kauluspaidan hihat käärittyinä potkimassa palloa toimiston viereisellä niityllä, ja olin toiveikas. Turhaan.

Puoli kuudelta lähdimme toimistolta. Ajoimme muutaman kilometrin syvemmälle gettoon ja tulimme jalkapallokentälle, missä tehtaan pojat jo venyttelivät ja kiristivät nappikenkiensä nauhoja.

Vaikka peli oli ns. leikkimielistä, kaikilla oli kuviot hallussa ja tiukka katse silmissä. Muistot ala-asteelta tulvivat mieleeni kun yritin pysyä poissa tieltä ja samalla näyttää siltä että osallistuisin peliin. Jos ranskalaisilla olisi sanonta pyöriä kuin puolukka pillussa, he olisivat varmasti käyttäneet sitä eilen. Ehkä he kuvasivat pelaamistani jotenkin muuten, mutta onneksi en ymmärtänyt sitä. Kaiken kruunasi se, kun innostuin minuutiksi taistelemaan pallosta ja kaaduin kentän ainoaan hiekkaiseen kohtaan. Nyt toinen sääreni ja polveni ovat nahattomia ja tarttuvat ikävästi farkkujen sisäpintaan.

Ensi torstain futisuusinnan lisäksi aina valoisasta tulevaisuudestani löytyy ehkä myös vappubileet. Kiitos vinkistä.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ajatus susta taistelemassa pallosta on... yllättävän viihdyttävä. Joukkueurheilu on niin hirveää että se on ihan varmasti terveellistä.

11:18 ap.  
Blogger Maurelita kirjoitti...

Eipä kestä ; kerro sitten mimmoset pippalot oli ! Huomasin lupaavan maininnan baariryömimisestä etusivulla, menotunnelmaa pitäisi siis löytyä...

=D

11:51 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hmjaa. mä tykkään futiksesta. mutta ehkä osansa on sillä, että kun pelaa poikien kanssa niin saa olla legitiimisti paskin, koska on tyttö ;)

1:15 ap.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tekstisi toi mieleen ne lapsuusajat ja jalkapallon potkimiset... :)
Mutta sä tykkäsitkin tehdä muuta, ja
olit hyvä muissa jutuissa!

Ja maurelitan blogista löytynyt kuva pyöristä toi mieleen ne pikkupyörät, millä opeteltiin fillaroimaan! Voi niitä aikoja.

1:57 ip.  
Blogger V kirjoitti...

Harri: Ni sähän olitki messissä ku mentiin sinne futiskerhoon. Tai jos oikein muistan, sä menit, mä en... Niin ne kostautuu ne lapsuuden valinnat...

8:56 ip.  

Lähetä kommentti

<< Takaisin