maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

9. viikonloppu

Juhannus Pariisissa sujui totuttuun tapaan, eli humalassa. Kokkoa tai mitään muutakaan ei valitettavasti saatu palamaan, mutta tunnelma oli silti korkealla.
Perjantain vietimme Champ de Marsin puistossa Eiffel-tornin vieressä. Paikalla oli muitakin, ja tunnelma oli varsin kesäinen. Puiston henkilökunnalla oli tilannetaju paikallaan, ja kastelulaitteet menivät päälle Ranskan joukkueen juuri tehtyä ensimmäisen maalinsa ja ihmisten huutaessa jo valmiiksi.

Juhlamme jatkuivat aina myöhään yöhön asti, jolloin angstinen banlieu-porukka tuli pilaamaan tunnelmaa. Väärinymmärretyt nuoret yrittivät myydä meille huumeita ja hermostuivat kun paljastui että seurueessamme on poliisi. Tuloksena oli pari väsynyttä yritystä aloittaa tappelu ja varastettu käsilaukku. Kadonneet passi, rahat ja avaimet vituttavat minuakin, vaikka omat tavarani pysyivätkin turvassa roskapussin näköisessä laukussani keskellä nurmikkoa vartioimattomana.

Lauantaina vaivauduimme tosiaan Sceauxiin, siellä tarkemmin ottaen Château de Sceauxin puistoon. Puisto oli kaunis, ilma kuuma ja tarjoilut mahtavia. Puistoa vahtivat naurettavan oloiset vartijat, jotka kulkivat perä kanaa selkä suorana hyrisevillä sähköskoottereillaan seurueelta toiselle kertoen ystävällisesti, että alkoholin nauttiminen puiston alueella on kielletty. Yllättäen jouduimme sammuttamaan myös grillimme. Hätä keinot keksii, ja kannoimmekin grillin puiston ulkopuolelle tienpenkkaan siksi aikaa kun valmistimme merguezit, herkkusienet ja maissintähkät ja nautiskelimme väkijuomia.

Puisto sulkeutui kymmeneltä, mutta onnistuimme hämäämään vartijoita ja viipymään vielä sen aikaa, että pääsimme uimaan suihkulähteeseen (wikipedia-artikkelin kuvasta noin 100 metriä rakennuksesta pois päin). Vanhasta kokemuksesta aidan yli päästiin tällä kertaa varsin sujuvasti.